Postele Ikaros

 

Vsaďte na harmonickú kombináciu farieb a materiálov. Postele Ikaros vás prekvapia nielen svojou kvalitou, jednoduchým dizajnom, ale aj nízkou cenou. Jemné farby zútulnia spálňu i detskú izbu. Spoznajte minimalistický dizajn prepracovaný do najmenšieho detailu na vlastnej koži. Štýlová posteľ Ikaros zaručí kvalitný spánok. Objavte jej pozitíva zblízka.

ikaros1

Masívne za skvelú cenu

Klasicky tvarovanú posteľ Ikaros ocenia predovšetkým milovníci jednoduchosti. Prvky pokryté bielou farbou sú vyrobené z masívneho borovicového dreva s hrúbkou 2,6 cm. Zatiaľ čo časti dosiek vo farbe duba sonoma sú vyrobené z vysoko kvalitnej nábytkovej drevotrieskovej dosky. Vďaka tejto kombinácii je štruktúra nábytku extrémne odolná a stabilná.

Môžete si vybrať z klasických rozmerov jednolôžkových alebo dvojlôžkových postelí. Výška postele je pre všetky veľkosti totožná. Nosnosť postelí Ikaros je 120 kg na osobu. Základným parametrom na určenie nosnosti je hrúbka použitého materiálu. Určitý vplyv na nosnosť má tiež rošt.

TIP: Určite veľkosť postele správne! Inšpirujte sa jednoduchým prehľadom v článku, ktorý vás provede veľkosťami postelí.

Klasicky tvarované postele sa spravidla skladajú z rámu, roštu a matraca. Posteľ vždy stojí samostatne a pevne na podlahe. Drobnou nevýhodou môže byť neprítomnosť úložného priestoru. V tomto prípade však môžete zaobstarať úložný vysúvací box Ikaros v rovnakom prevedení.

Materiál použitý na výrobu

Na výrobu postelí Ikaros sa používa rokmi preverené borovicové drevo v kombinácii s kvalitnou drevotrieskou. Robustná masívna konštrukcia postele vyniká pevnosťou, odolnosťou a dlhou životnosťou. Masívne časti tejto postele sú nafarbené bielou farbou.

Časti z drevotrieskovej dosky sú použité na menej namáhané segmenty. Vďaka tomu je obstarávacia cena o niečo nižšia, ale zachovaná kvalita produktu. Medzi hlavné výhody drevotriesky patrí nízka obstarávacia cena a hmotnosť. Drevotrieskové diely sú v dekore duba.

Spojenie bielej farby s prírodným dekorom duba vytvára jedinečnú súhru. Jemné farby ľahko zladíte s ostatným nábytkom v akejkoľvek izbe.

ikaros2

Konštrukcia postele a jej povrchová úprava

Konštrukčné riešenie postele je veľmi jednoduché, ale zároveň dobre premyslené. Klasická posteľ je tvorená rámom, ten tvoria dve zvislé čelá "v nohách a hlavách" označované tiež ako pelesť a dve pozdĺžne bočnice. Počet bočníc a lát v peleste môže byť rôzny. Na takto zostavený rám pokladáme rošt. Spojenie rámu je vykonané doma pri montáži pomocou spojovacích kolíkov a zaisťovacích skrutiek.

Povrch postelí Ikaros je lakovaný. Lak zaisťuje odolnosť voči mechanickému poškriabaniu, pevnosť a predlžuje životnosť. Lak tvorí na povrchu ochrannú vrstvu film, nábytok je potom hladký a mierne lesklý. Ďalším pozitívom je jednoduchá údržba.  

Montáž postele Ikaros

Vykonanie montáže nie je nijako náročné. Montážny materiál aj návod sú súčasťou každej postele. Návod si navyše môžete stiahnuť na stránkach s montážnymi manuálmi.

Na uľahčenie práce sme vám pripravili krátky video návod, ako zostaviť posteľ z masívu.

https://www.youtube.com/watch?v=SJ5_uDlSvy0

Výhodná cena pre všetky veľkosti

Nechcete minúť všetky úspory za novú posteľ? Siahnite po kvalitnej a elegantnej posteli Ikaros, ktorú zoženiete vo viacerých rozmeroch a skvelú cenu. Jednolôžko 90x200 cm kúpite už od ceny 101.60 € bez matraca a roštu. Rozmer 160x800 cm môžete kúpiť za 126 € a rozmernejšie 180 cm za skvelých 154.40 €.

Konečná cena postele sa odvíja od výberu matrac a roštu či ďalších elementov ako napríklad úložný box pod posteľ alebo nočné stolíky. Vždy myslite, že základom je zdravý a kvalitný spánok.

Vhodné matrace a rošt

Jedným z kritérií pri výbere matraca je veľkosť. Tá vždy zodpovedá rozmeru postele. U manželských postelí môžete zvoliť buď jednu vcelku alebo dve samostatné. Klasickým príkladom je manželská posteľ Ikaros 160x200 cm, tu môžete vybrať matrac s rovnakou veľkosťou alebo dve 80 x 200 cm. Každý zo spomínaných variantov má svoje výhody a nevýhody. Záleží úplne na vás, či zvolíte dva alebo jeden matrac.

ikaros3

TIP: Neviete, aký matrac vybrať? Pozrite na náš článok o výbere matraca . Dozviete sa ľahké tipy, ktoré vám voľbu uľahčia.

Do postelí Ikaros odporúča lamelový či latkový rošt. Doskový rošt sa všeobecne neodporúča do žiadnych postelí.

  • Lamelový rošt sa skladá z lamiel, väčšinou drevených. Ich počet ovplyvňuje pevnosť a oporu, ktorú poskytne chrbtici a celému chrbtu. Lamelové rošty veľmi dobre pruží a sú vhodné aj pre nižšie matrace.
  • Látkový rošt sa skladá z drevených latiek s rôznou šírkou a počtom. V ideálnom prípade by rozostup medzi jednotlivými latkami mal byť maximálne 4 – 6 cm. Latkové rošty menej pružia a hodia sa predovšetkým pod penové, pružinové či taštičkové matrace.

TIP: Váhate s výberom roštu? Podrobnejšie informácie sa dozviete v článku na našom blogu Laťkový vs. lamelový rošt.

Výber veľkosti a roštu postele Ikaros

Rozmer postele

(cm)

Určenie

Rozmer matraca (cm)

Typ roštu

90 x 200

jednolôžková

90 x 200

Laťkový / Lamelový

120 x 200

jednolôžková

120 x 200

Laťkový / Lamelový

160 x 200

dvojlôžková

160 x 200 alebo 2 x 80 x 200

Laťkový / Lamelový

180 x 200

dvojlôžková

180 x 200 alebo 2 x 90 x 200

Laťkový / Lamelový

200 x 200

dvojlôžková

200 x 200 alebo 2 x 100 x 200

Laťkový / Lamelový

 

Typ matraca podľa konfigurátora pri posteliach Ikaros

 

Matrace Deluxe 15 cm

 

Matrace Somnia 17 cm

Matrace Coco Maxi 23 cm

Matrace vyrobené z PUR peny s výškou 15 cm. Odporúčame kombinovať s lamelovým roštom, ktorý je pružnejší.

Matrace je o strednej tuhosti T3. Ideálne pre osoby s hmotnosťou do 120 kg.

Matrace vyrobené z PUR peny a taštičiek s výškou 17 cm. Taštičky obsahujú malé pružiny v tzv. taštičkách. Kombinovať je možné s lamelovým aj latkovým roštom.

Matrace je o strednej tuhosti T3. Ideálne pre osoby s hmotnosťou do 120 kg.

Matrace vyrobené z taštičiek a kokosovej dosky s výškou 23 cm. Taštičková technológia je pokrytá PUR penou s kokosovým plátom.  Kombinovať je možné s lamelovým aj latkovým roštom.

Matrace je o strednej až tvrdej tuhosti T3/T4. Ideálne pre osoby s hmotnosťou do 130 kg.