Prečo anatomický vankúš? Zbavte sa bolesti chrbta a krčnej chrbtice!

Čo všetko dokáže anatomický vankúš - zbavte sa bolesti v oblasti krčnej chrbtice

Budíte sa s nepríjemnou bolesťou v oblasti krčnej chrbtice? Na vine môže byť nesprávny vankúš. Kvalitný vankúš je oporou hlavy, takže by mal odolať tlaku až do váhy piatich kilogramov. Okrem toho by vás mal prinútiť spať v správnej polohe. Aký vankúš zvoliť?

Dajte prednosť anatomickému vankúšu

Anatomické vankúše s pamäťovou penou sú tou najlepšou voľbou pre pohodlný a kvalitný spánok. Dokonale sa prispôsobí vášmu telu a poskytnú tú najlepšiu oporu hlave a krčnej chrbtici. Vďaka použitým materiálom sa anatomické vankúše vytvarujú podľa tvaru krku a hlavy, takže poskytujú uvoľnenie šijovým a ramenným svalom. Celkovo tak prispievajú k zdravšiemu spánku. Pri spaní na anatomickom vankúši sa budete prebúdzať oddýchnutí a plní energie.

Anatomický polštářAnatomický polštář SOFT s bambusovým potahem

Vankúš sa tvaruje podľa krčnej chrbtice a hlavy

Anatomický vankúš je komfortný výrobok, ktorý sa dá použiť pre akúkoľvek polohu pri zachovaní svojej funkcie - tvaruje sa podľa krčnej chrbtice a hlavy. Vyhovuje aj tým, ktorí počas spánku striedajú polohu z brucha na chrbát, na bok a tak ďalej. Tvrdosť anatomického vankúše sa mení (mäkne) v závislosti na preberaní teple z ľudskej pokožky. Tým je zaistené rovnomerné rozloženie tlaku v kontakte s telom.

bolest%20kr%C4%8Dn%C3%AD%20p%C3%A1te%C5%99e 

Efekt pomalého vracania znižuje napätie krčného svalstva

Typickou vlastnosťou anatomického vankúša je, že vďaka efektu pomalého vracania znižuje napätie krčného svalstva a môže zmierniť zdravotné ťažkosti, ako sú bolesti hlavy a stuhnutosť šije. Za zmienku stojí tiež obliečka anatomického vankúša. Na trhu sú ku kúpe obliečky z prímesou polyestru s viskózou, z modalu, priedušnej 3D sieťoviny alebo môžu byť napustené esenciálnymi vonnými olejmi. V našom e-shope máme napríklad anatomický vankúš s bambusovým poťahom, ktorý má antibakteriálne vlastnosti, je hypoalergénny, odolný voči plesniam a roztočom.

Náš tip: Zaobstarali ste si kvalitný anatomický vankúš, napriek tomu vás trápia bolesti chrbta? Anatomický vankúš rieši iba oblasť hlavy, krku a ramien. Bolesť chrbta môže spôsobovať nevhodná alebo unudená matrace, prípadne i zlý rošt. Vyberte si u nás nový matrac.

Autor: Linda Tomsa Kalašová