Zatočte s nudou v interiéri. Zariaďte si spálňu vo vidieckom štýle

Zatočte s nudou v interiéri. Zariaďte si spálňu vo vidieckom štýle

Spojte minulosť s prítomnosťou a vytvorte dokonalú harmóniu. Vidiecky štýl v interiéri prebúdza spomienky na staré časy. Svoje zaľúbenie našiel na chalupách, ale aj v mestských bytoch. Preneste sa do dávnych čias, poradíme vám, ako na to.

Drevo v hlavnej úlohe

Hlavným prvkom vidieckeho štýlu je zaiste masívne drevo. Ako stred interiéru vyberte masívny, pokojne zdobenú posteľ a veľkú skriňu. Ideálne sú postele s vysokým čelom doplnené vankúšom a prikrývkami.

Postele vyberajte v prírodných tónoch. Vhodné sú aj vo výraznejších dekoroch ako je orech alebo jelša.

Dajte šancu vzorom

Nebojte sa vzorov, motívov a jemných prírodných farieb. Doplňte masívny nábytok o ľahké závesy s prúžkami alebo kockami v béžovej alebo svetlo šedej farbe.

Nezabudnite na posteľnú bielizeň, dekoračné vankúšiky alebo paplóny. Vrstvite. Bavlnené obliečky s motívom kvietkov doplňte o prehozy a deky. Skvelou voľbou sú dekoračné vankúšiky s výraznejším a farebnejším motívom.

Odporúčame kombinovať klasické materiály ako je bavlna alebo ľan, ktoré podčiarknu vidiecky štýl v spálni.

Obklopte sa prírodou

Aj v byte môžete byť ako v divokej prírode. Obklopte sa živými kvetmi, nech tými zelenými alebo kvitnúcimi. Interiéru dodajú požadovanú vidiecku atmosféru a šmrnc.

Neodmysliteľné sú doplnky, nielen tie zelené. Do voľného kúta v spálni posaďte kresielko, treba ratanové a prútený košík miesto stolčeka. Ozdobte ho háčkovaným obrusom alebo inou pleteninou. Áno, všetky tieto materiály utvárajú toľko obľúbený vidiecky štýl.

Vdýchnite nábytku druhý život

Nevyhadzujte starý nábytok. Starožitné truhly, skrine alebo hojdacie kresielka zaplnia spálňu a stanú sa štýlovou dekoráciou. Aj malé dekorácie sú povolené. Drobné šperkovnice, ozdobné rámčeky alebo maľované obrázky podčiarknu celkový dojem. Áno, vyzdobte si spálňu vo vidieckom štýle hojne podľa svojho vkusu.

Narazili ste na starý šijací stroj? Oprášte ho a využite v spálni ako nový toaletný stolček alebo miesto pre čítanie.

Teplé svetlo zútulní interiér

Svetlo, a ešte raz svetlo. Prirodzené svetlo doplňte aj o to umelé. Veľké kovové lustre posvietia celú izbu, dodajú mu požadovanú romantickú atmosféru. Luster doplňte o malé lampičky na nočných stolíkoch alebo vysoké stojacie lampy.

Vždy vyberajte zdroje svetla s teplo bielou farbou, ktorá priestor zútulnia a pomyselne prehreje.

 

Základnými pravidlami pre spálňu vo vidieckom štýleprírodné farby doplnené o klasické vzory. Vyberajte nábytok, ktorý odkazuje k dávnym koreňom. Pôvod vidieckeho štýlu siaha do Francúzska aj Anglicka. Každý z nich má svoj ojedinelý nádych a je len na vás, aký si vyberte.