Froté alebo Jersey plachty? Poznáte rozdiel?

Froté alebo Jersey plachta, čo vybrať?

Klasickú bavlnenú plachtu poznáte a chcete skúsiť niečo nové?! Nemôžete sa rozhodnúť, či vybrať froté alebo jersey plachtu?! Každá textília má svoje špecifické vlastnosti a svojich zástancov. Budeme sa snažiť Vám pomôcť s výberom a uľahčiť Vaše rozhodovanie. Ak si aj po prečítaní článku nebudete môcť vybrať, potom skúste obe varianty.

Hrejivé a nikdy nestarnúce froté

Veľmi obľúbené froté plachty sú vyrábané zo 100% bavlny, ktorá sa spracováva šetrným spôsobom na tkacích strojoch. Lúč tkacieho stroja pri tkaní nedorazí a vznikajú drobné voľné slučky. Vďaka veľkému počtu voľných slučiek je textília vysoko absorbčná. Vyrába sa z nej aj uteráky alebo osušky. Froté sa radí svojím vzhľadom medzi trojrozmerné textílie. Vďaka svojim vlastnostiam ako je vysoká hrejivosť sa hodí aj do chladnejších mesiacov. Pýši sa tiež hebkosťou a skvelým odvodom vlhkosti. Odporúčame prať pri teplote do 60 ° C bez použitia aviváže. Tá by mohla drobné slučky zlepiť, a tým poškodiť textíliu a znehodnotiť jej vlastnosti. Froté je výhodné sušiť v sušičke, plachta bude opäť nadýchaná, ako nová.

Froté prostěradlo dvoulůžko 180x200 vínové

Jemné a nežehlivé jersey

Nekrčivá Jersey textília sa vyrába na pletacích strojoch pletením, vzniká tak jemný úplet. Pri tkaní sa na opačnej strane vytvárajú malé očká, zatiaľ čo predná strana je omak hladký. Jersey plachty sú vhodné pre teplé i chladné obdobie, výborne absorbujú vodu a sú vysoko priedušné. Obľúbené sú ale predovšetkým pre svoju elasticitu, nekrčia sa, teda sa nemusia ani žehliť. Jersey plachta odporúčame prať pri teplote do 40 ° C, aby nestratilo svoju hebkosť a jemnosť. Právom sa radí k najhebkejším textíliám vyrábaných z bavlny.

Tkanina koszulowa jersey melanż pomarańczowa bawełna Loom10 ...

Odporúčame: