Dekoratívne tipy, ako premeniť kúpeľňu počas popoludnia

Premena kúpeľne nemusí byť finančne a časovo náročnou záležitosťou. Aj drobné zmeny dokážu zmeniť celkové vyznenie interiéru. Máme pre vás niekoľko dekoratívnych, ale aj rýdzo praktických tipov, vďaka ktorým vaša kúpeľňa doslova rozkvitne.

Máte v kúpeľni okno? Stavte na kvety

Ak patríte medzi šťastlivcov, ktorí majú vo svojej kúpeľni okno, nebojte sa na parapet dať vlhkomilnú rastlinu - brečtan, papradie alebo zelenec. Kto okno nemá, môže použiť umelú kvetinu, ale vyberajte ju s citom. Luxusná umelá rastlinka celkovému vzhľadu rozhodne prospeje.

Použite uteráky ako dizajnový prvok v interiéri

Namiesto výstavky parfumov a krémov naaranžujte v kúpeľni na poličky zrolované uteráky. Nielenže to bude vyzerať dekoratívne, ešte to splní svoju praktickú úlohu. Keď uteráky ľahko pokvapkáte na okrajoch esenciálnym olejom, rozvoňajú celú kúpeľňu.

Uteráky ako dekorácia v kúpeľni

Mušle a veľké lastúry ako dokonalá dekorácia

Veľké lastúry v kúpeľni sú veľmi efektným dizajnovým prvkom. Mušle a lastúry môžete umiestniť voľne alebo do sklenenej misky na skrinku alebo priamo na umývadlo. Veľké ulity môžete dokonca naskladať na dno umývadla a tým skryť škrabance na porcelánu alebo zašlý kryt odpadu.

  • Náš tip: Na vytvorenie kúpeľne s morskou atmosférou vám pomôžu uteráky a osušky v tých správnych farbách. Vyskúšajte kombináciu modrej a bielej. Pokiaľ chcete v kúpeľni dosiahnuť skôr upokojujúceho účinku, vyberte si dva tónovo podobné odtiene - napríklad rôzne odtiene modrej. Sústreďte sa na drobné detaily. Nezabudnite farebne zladiť aj malý uterák na ruky.

Zemité farby a prírodné doplnky pohladia na duši

Ak je pre vás kúpeľňa s inšpiráciou mora málo nápaditá a neholdujete studeným farbám, vymeňte textil v kúpeľni za zemité farby. Obmeňte uteráky a osušky, vyberte predložku v prírodnej farbe a opäť nezabudnite na detaily, ako je napríklad farba umývacej huby. Prírodu do kúpeľne vnesiete i doplnkami, ktoré si môžete priniesť z lesa (vetvička, pár pekných kamienkov).

Koupelna v zemitých barvách