Ako vybaviť terasu za pár eur

 

Štýlová a funkčná terasa aj s obmedzeným rozpočtom. Znie vám to ako sen? Získajte nové vybavenie terasy za pár drobných. Vonkajší priestor sa stane útočiskom pre vás a vašu rodinu počas slnečných dní. Ukážeme vám osvedčené tipy, bez ktorých sa v lete zaobídete a za ktoré neutratíte majetok. Lacné záhradné vybavenie máte na dosah.

TERASA1

Vodné siete a sieťky za fantastické ceny

Ideálny pomocník k bazénu, jazierku alebo len tak na záhradu. záhradné kreslá a hojdacie siete využije celá rodina. Či už máte radi horúce slnko alebo tienistú časť záhrady, záhradné rozkladacie lehátko sa dá ľahko prenášať podľa potreby. Klasické vonkajšie ležadlá môžete zakúpiť už od 15 €. Veselé farebné kombinácie dodajú záhrade šmrnc a zvýšia letnú náladu.

Hojdacie siete v dúhových farbách sú ideálne pre tienistú a tichú časť záhrady. Vytvorte si vlastnú oázu relaxu. Siete pre 1 alebo 2 osoby vás potešia svojou kvalitou a cenou. Základná cena hojdacích sietí je od 12.20 €. Jedinečný spoločník na relaxáciu.

TERASA2_Kreslicí plátno 1

HAMAK hojdacia sieť pre 1 osobu v dúhovom dizajne | Výpredajobliečok.sk

Dostupné tieniace plachty

V horúci deň je tieň žiadaným tovarom. Stieniace plachty vám umožnia užiť si letné dni naplno na terase alebo pri bazéne. Tieniace plachty v rôznych veľkostiach sú dokonale odolné voči slnku a vode. Takže vás ochránia aj počas malej letnej prehánky. Praktický, ale aj dizajnový pomocník do každej záhrady. 

Slnečné plachty sú alternatívou ku klasickým slnečníkom. Najčastejšie ich nájdete v tvare obdĺžnika alebo štvorca. Oceníte ich cenovú dostupnosť. Markízu s rozmermi 3 x 3 m si môžete zaobstarať už od 30.40 €. Možno ho namontovať vertikálne, horizontálne alebo pod uhlom. Inštalácia je vďaka kovovým krúžkom naozaj jednoduchá a markízu môžete voľne otáčať podľa toho, ako svieti slnko. 

Závesné kreslá do 284 €

Najobľúbenejším prvkom terasy sú zavesná kreslá. Sú nielen štýlové, ale aj veľmi pohodlné. Objavte jedinečné kúsky za pár eur. Závesné kreslo Brasila kúpite už za 32.10  €. Môžete ho používať aj počas chladných mesiacov v obývacej izbe alebo zimnej záhrade. Výhodou závesných kresiel je ich multifunkčné využitie v interiéri aj exteriéri. Objavte kvalitné kreslá do 284 €, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť.

TERASA3_Kreslicí plátno 1

Závesné kreslo KOLUMBIA za 40.20 € | Výpredajobliečok.sk

Pri výbere myslite nielen na cenu a dizajn, ale aj na praktickú stránku stoličky. Nosnosť, tvar alebo tiež spôsob zavesenia či použité materiály, ktoré by mali byť kvalitné. Pre dospelého človeka sú vhodné tie s nosnosťou približne 100 kg.

 

Pevný záhradný nábytok

Nový záhradný nábytok nemusí stáť desaťtisíce. Pohodlné sedenie zaručujú obľúbené ratanové jedálenské súpravy doplnené mäkkými vankúšmi. Ich výhodou je jednoduchá starostlivosť a nízka cena. Myslite na to, že správna a dôkladná starostlivosť predĺži životnosť vášho nábytku.

Získajte nadčasové kúsky, ktoré vydržia roky. Tohtoročným trendom sú farby mora a citrusov. V týchto farbách pôsobí terasa prirodzene a elegantne.

TERASA4_Kreslicí plátno 1

Hnedý záhradný ratanový set TRIVALIS | Výpredajobliečok.sk

Balkonové súpravy do 593 €.

Pohodlné sedenie je základom úspechu aj na priestorovo úsporných terasách alebo balkónoch. Nemáte už miesto na veľkú záhradnú súpravu? Získajte balkonovú súpravu za výhodnú cenu. Balkónové súpravy sa väčšinou skladajú z 2 stoličiek alebo kresiel a 1 stola. S kovom, drevom alebo ratanom sa vedľa nedostanete. Každá z nich si však vyžaduje určitú starostlivosť.

TERASA5_Kreslicí plátno 1

Skladacie bistro súpravy z masívneho akáciového dreva s mäkkým vankúšom sú trendom. Hoci je agátové drevo pevné a odolné, ako každý iný materiál potrebuje pravidelnú údržbu. Skladacie stoličky a stôl sa dajú ľahko uskladniť pred nepriazňou počasia alebo zazimovať. Ideálne pre malé terasy mestských bytov a loftov.

Príslušenstvo za pár eur

Pracovné detaily a menšie doplnky premenia obyčajnú terasu na vysnívanú relaxačnú zónu. Nie je nič jednoduchšie, ako zútulniť priestor mäkkými dekami a dekoratívnymi vankúšmi vo výrazných tónoch. Farby leta a zrelé ovocie sa stanú stredobodom záhradných súprav. Po terase rozvešajte malé svetlá a lampášiky, ktoré vám budú robiť spoločnosť počas dlhých nocí. Chybu neurobíte ani s hojdačkou pre najmenších, ktorá vám bude rozdávať úsmevy a radosť.