7 krokov k dokonalej spálni v minimalistickom štýle

Strohý, napriek tomu útulný. Minimalistický štýl si zakladá na jednoduchom prevedení, čistých líniách a miernej rezervovanosti. Zbavte sa nepotrebných vecí a objavte čaro tohto štýlu. Napovieme vám, ako na to.

Doplnky s opatrnosťou

S výzdobou a dekoráciami šetrite. Tu platí jediné pravidlo - menej je niekedy viac. Vyberajte iba praktické a úplne funkčné doplnky.

Skvelou voľbou sú kovové lampičky na nočných stolíkoch alebo jednofarebné rámčeky na fotografie. Sporadické doplnky dodajú interiéru požadovanú vzdušnosť.

Elegantným a veľmi praktickým doplnkom do spální s veľkými oknami sú zatemňovacie závesy.

  

Podlahy v rovnakom štýle

Jednotným prvkom celého interiéru sú zaiste podlahy. Ideálne vyberajte podlahy v rovnakom prevedení.

K minimalistickému štýlu neodmysliteľne patria drevené podlahy vo svetlom odtieni alebo masívne parkety v matnom prevedení. Vhodné sú aj veľkoformátové dlažby alebo leštené betónové podlahy.

Estetický vzhľad v spálni zvýšite kusovým kobercom s jednoduchými líniami a nenápadnými vzormi.

Svetlo, hlavne prirodzene

Dostatok svetla, najlepšie toho prirodzeného rozjasní celý interiér. V spálni využite voľný priestor pre uloženie veľkej stojacej lampy a malých lampičiek na nočných stolíkoch. Originálne pôsobia LED pásiky na nábytku alebo posteli.

S nábytkom skromne a jednoducho

Nábytok je nezabudnuteľnou súčasťou každej spálne. Musí však odrážať minimalistický štýl v celom priestore.

Veľmi obľúbené sú čalúnené postele v kombinácii s drevenými nožičkami. Stavte na klasické geometrické tvary a hladké povrchy bez úchytov. Dostatočný úložný priestor je nevyhnutnosťou. Uprednostňujte ten uzatvárateľný.

Neutrálne a jemné farby

Neutrálne neznamená fádne a nudné. Naopak. Jemné a svetlé farby priestor opticky zväčšia a prevzdušnia. Odporúčame kombinovať osvedčenú bielu s prírodnými odtieňmi hnedej alebo béžovej, ktoré ľahko skombinujete s drevenými doplnkami.

Skvelou variantou je kombinácia bielej so sivou aj čiernou, ktorá ladí s doplnkami z kovu. Vždy však myslite na to, že plocha s výraznou farbou by mala byť tá najmenšia.

Dokonalý poriadok

Jednoduché línie a dokonalá čistota. Udržanie poriadku hrá dôležitú úlohu v minimalistickom štýle. Pri zariaďovaní myslite na dostatok uzavretého úložného priestoru. Ideálne veľké vstavané skrine alebo šatne. Zbavte sa nepotrebných vecí a dodajte interiéru vzdušnosť a poriadok.

  

Kľúčom k úspechu je tiež funkčnosť. Pri zariaďovaní spálne v minimalistickom štýle vždy myslite aj na jej praktickosť. Minimalistický štýl svojim dizajnom patrí medzi horúce trendy medzi štýlmi. Vyskúšajte ho vo svojej spálni aj Vy.

TIP: Minimalismus podčiarknete jednofarebnými obliečkami alebo prikrývkami.