4 spôsoby, ako si na jar premeniť spálňu

Vpustite jaro aj do svojho domova. K oživeniu spálne stačí prezliecť posteľ do nového kabátiku. Veselé obliečky plných farieb okamžite prežiari celú miestnosť. Okrem toho si ale môžete vyhrať aj s ďalšími doplnkami, ktoré nestoja skoro žiadnu námahu ani peniaze.

Základným pilierom sú obliečky plných kvetín

Obliečky, deky a prikrývky a dekoračné vankúšiky s kvetinovými motívmi miestnosť dokonale rozjasnia a vnesú do nej jaro. Skvelou voľbou sú bavlnené obliečky, ktoré sú mäkké, priedušné, pružné, skvele sajú vodu a hodia sa do každého ročného obdobia. Ak vám nebude vadiť trochu tvrdší povrch, môžete zvoliť krepové obliečky typické svojimi výbornými izolačnému vlastnosťami. Krep v zime zahreje a v lete ochladí. Nespornou výhodou je to, že krepové obliečky nevyžadujú žehlenie.

Oživte starý nábytok - stačí k tomu preglejková doska

Ak máte v spálni komodu, ktorá vám príde fádna, pridajte k nej vrchnú dosku z preglejky. Drevená preglejka nábytok zmäkčí, zvlášť keď potom komodu ozdobíte kvetinami a obľúbenými doplnkami. Pri voľbe dosky sa nebojte popustiť uzdu svojej fantázie. Doska z preglejky môže kontrastovať s pôvodnou farbou komody. Získate vďaka tomu zaujímavý farebný prvok a miestnosť sa stane útulnejší a osobnejší. Bezpečnostné tip: Nezabudnite pripevniť komodu ku stene.

Natrhajte čerstvé kvety do vázy

Izbové rastliny sú krásnou ozdobou v interiéri a často sú k videniu aj v spálňach. Menej časté sú však čerstvé kvety vo váze na nočnom stolíku, ktoré dokážu urobiť zázraky. Až nabudúce pôjdete na prechádzku, kúpte si v stánku tulipány alebo si natrhajte kvety voľne rastúce na lúke. Tentoraz si ich však nevystavujte v obývacej izbe, ale naaranžujte kvety do vázy a postavte ich na nočný stolík či komodu v spálni. Voľte kvetiny skôr s jemnou, menej výraznou vôňou.

Návrh bez názvu(3)

Vyskúšajte hru so zrkadlami

Aj keď podľa feng shui je umiestnenie zrkadiel v spálni nie príliš vhodné, ak sa v ňom nebude pri spaní odrážať váš obraz, ničím tým neublížite. Naopak pomocou zrkadiel môžete rozjasniť priestor, prípadne rozčleniť prázdne miesta. Pôsobivo vyzerajú veľká, guľatá zrkadlá s dreveným rámom, ktorý pridáva prírodnú textúru a farby. Keď sa vám podarí umiestniť zrkadla na správne miesta, bude to vyzerať nielen skvele, ale v miestnosti vďaka tomu bude aj viac prírodného svetla.